2024. május 5. - Györgyi

Ötből négy

Az öt magyar egység közül négy sikerrel vette a szombat délelőtti 500 m-es középfutamokat a szegedi kajak-kenu Mol Világkupán, amely a hazaiak számára egyben olimpiai válogató is.
2008. június 7. szombat 14:20 - Hírextra

A férfiaknál K-1-ben két lapátforgatóért is szurkolhatott a közönség, s Vereckei Ákos, valamint Benkő Zoltán is meghálálta a bizalmat: mindketten elcsípték a még továbbjutást érő harmadik pozíciót, így készülhetnek a délutáni éremcsatára. A kenu egyeseknél ugyanez nem sikerült Fürdök Gábornak, aki csupán negyedik lett, s ezzel csak a B döntőbe került. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezen a távon is a pénteken 1000 m-en diadalmaskodó Vajda Attila nyerte a válogatót, hiszen ő csütörtöki előfutam-győzelmével 500-on is egyből bejutott a legjobb kilenc közé.

Férfi K-2-ben a fiatal Szalay Tamás és Papp Sándor némileg felülmúlva a várakozásokat remekül teljesített: másodikként értek a célba és ezzel döntősök csakúgy, mint a kenusok hasonló számában a Sáfrán-testvérek, Mihály és Mátyás, akik óriási csatában szerezték meg a még továbbjutást jelentő harmadik helyet.

A többi magyar egység a csütörtöki előfutamból kvalifikálta magát a döntőbe, női K-4-ben pedig már pénteken lebonyolították a finálét. A férfiaknál K-4-ben és C-4-ben nem rendeznek versenyt 500 m-en.
A Vk jelenti az első fordulót az ötkarikás válogatók sorában, a második körre június végén kerül sor, amennyiben a két viadalon más-más egység diadalmaskodik az adott számban, július elején úgynevezett szétlövést rendeznek. A mostani versenyről csak a védettséget élvező vb-címvédők harcolhatják ki a pekingi csapattagságot. Vajda C-1 1000 m-en élt is a lehetőséggel, rajta kívül Kovács Katalin (K-1 500 m) és Kozmann György, Kolonics György duó (C-2 500 m) válthatja meg már most repülőjegyét, amennyiben az első két hely valamelyikén végez úgy, hogy hazai riválisa nem előzi meg.


A további program:
500 m-es döntők 15 ó
200 m-es döntők 16:45 ó
női K-4 1000 m-es döntő 17:50 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását