2024. április 27. - Zita

Nők a férfiklubban

Londonban elesett a macsó konzervatívok utolsó bástyája is: a Carlton klub megnyitja kapuit a hölgyek előtt, akik az 1832-ben alapított intézményből mindmáig ki voltak tiltva.
2008. június 7. szombat 17:30 - Hírextra

Amikor 1975-ben Margaret Thatcher került a brit konzervatív párt élére, az urak történelmi kivételt tettek és tiszteletbeli tagnak választották. Utána mintegy 200 nő (1600 férfival szemben) nyert a klubba bebocsátást, de csak mint a férfitagok hozzátartozói, természetesen nem azonos jogokkal. Nem volt például sem szavazati, sem felszólalási joguk.

Most egy szavazás vetett véget a férfiuralomnak, és várják a teljes jogú nőtagokat. A belépés 900 font (280 ezer Ft.), az évi tagsági díj 1125 font, ami feljogosít a klub éttermeinek és 24 hálószobája egyikének használatára is - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

Mi indította a férfiakat erre a lépésre? Lord Cope of Berkeley, a klub elnöke tagadta, hogy a tory párt vezetőségének nyomására cselekedtek volna, de az egyik klubtag, aki jelen volt a szavazáson, elmondta, hogy a döntés mögött politikai megfontolások állnak; a párt, visszatérőben a kormányzati hatalomba, nem engedhet meg magának ilyen kirekesztést.

Theresa May brit esélyegyenlőségi miniszter nem hullatott örömkönnyeket. Kijelentette: sajnálja, hogy ennyit kellett várni, amíg Anglia beléphet a 21. századba.

Egyes információk szerint a klub nem kifejezetten haladó gondolkodású tagjai már ellátogattak a Carlton közelében működő White,s klubba, amelynek ugyan nincsenek semmiféle politikai kötődései, de egyelőre csak férfiakat fogad. Mentségükre még azt is felhozhatják, hogy David Cameron, a párt vezetője, aki haladó nézetei miatt még be sem tette a lábát a Carltonba, odajár időnként ebédelni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. március 17. 11:34
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20080625/elelmiszerar-robbanas_a_vilagban/
ez is TAVALYI cikk! :-P
...
2009. március 17. 09:31
...két darab pÚttony"... ;-))
Csé és a hosszú zöngék... ;-P
(és botladoz is, szorgalmasan...) :-)
...
2009. március 17. 09:29
MMR, Lendva, - "Csé" (is?) elkezdett régi cikkeket beolvasgatni, talán, hogy ne lehessen könnyen, vagy egyáltalán kiguglizni? Ez a cikk is csak téma azonos a tavalyi hasonló cikkel, de nem szó szerint ezt olvasta. Hetek óta régi cikkeket vadászgat össze délelőttönként. Na megáJJon csak! ;-P
És - Csé "mottója" mára:

"A nap mottója:


A sértődékenység az ostoba emberek legjellemzőbb tulajdonsága. Egy okos ember sohasem sértődik meg, mert ha nála műveltebb bírálja, örül neki, hogy tanulhat tőle, a buta sértéseit pedig nem veszi magára. "
De hát "ki kivel van?" ;-)) ;-P
És a mai "Könyvajánló" idegen nevei... Hajaj, megin' csak. ;-) ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását