2024. április 30. - Katalin, Kitti

A hírességek titkolni akarják terhességüket

Pete Wentz, a Fall Out Boy együttes zenésze és 23 éves barátnője - immár felesége - első gyermeküket várják. A hétköznapi történet azonban eddig nem sok jóval szolgált a fiatal párnak, mivel a sajtó megszellőztette a gyermekáldást, sokkal korábban, mint a
2008. június 6. péntek 11:05 - Hírextra
Wentz - aki kezdetben buzgón tagadott, később blogjában boldogan vallotta be, hogy apa lesz - azt mondta: szerették volna titokban tartani a dolgot legalább az első trimeszter végéig.

És nem Wentz az egyetlen, akinek gondot okoz, hogy a bulvármédia hamar kiteregeti a hírességek közelgő gyermekáldását. Nicole Kidman például határozottan cáfolta terhességét, csak azért, hogy egy héttel később maga jelentse be. Jennifer Lopez, akinek ikrei születtek Marc Anthonytól februárban, csak novemberben ismerte be áldott állapotát - miután hónapokig tagadták az erről szóló sajtóhíreket.

"A hírességek terhességéről szóló hírek igen jó sztorik" - ismeri el Jared Shapiro, a Life & Style Weekly című magazin főszerkesztője. Hozzáteszi: az érintettek 99 százaléka később úgyis elismeri, hogy gyermeket vár. Persze mindenki szeretné meghatározni, hogy mikor érkezett el a bejelentés ideje. A média dolga azonban, hogy utána menjen a híreknek, nem pedig az, hogy várjon rájuk.

Hogy a várandósság mekkora üzlet a bulvársajtónak, jól mutatja, hogy a People magazin vagyonokat fizetett ki újszülöttek exkluzív fotóinak közléséért: Jennifer Lopez hat-, Angelina Jolie négy-, Christina Aguilera pedig másfél millió dollárt kapott.

Shapiro szerint az internetes pletykaüzem beindulása még tovább növelte a téteket a celebjátszmában. Mindenki az elsőségért harcol.

"A hírességeknek nehézséget okoz titokban tartani terhességüket, tekintettel a környezetükben dolgozók nagy számára. Ügyvédhez, orvoshoz járnak, ügynökök, menedzserek, asszisztensek hada veszi körül őket. Aztán mi meg egy sereg fotóst küldünk utánuk. Minden szavukat hallja valaki".

A főszerkesztő szerint azonban a sztárok egyre kreatívabban használják a szavakat. Ezzel a kommentárok, nyilatkozatok értelmének megfejtése vált a játék új elemévé.

Ken Sunshine - többek között Leonardo DiCaprio PR-ügynöke - szerint kollégái sértik meg a magánélet szentségét akkor, amikor úgy adják el ügyfeleiket, hogy nem tájékoztatják őket megfelelően. Ez különösen akkor nagyon súlyos, amikor egy gyermek is szereplőjévé válik az ügynek. Ezért aztán meg kell húzni a határokat.

"Ha valaki ebben a celebmániás világban meg akar őrizni bizonyos privátszférát magának, és nem akar beszélni olyan intim dolgokról, mint a terhesség, akkor ezt meg kell tudnia tenni" - szögezi le a kommunikációs szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását