2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ritkaságok a dokumentumfilmesektől

Az Ünnepi Könyvhéten a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete (MADE) budapesti, Ráday utcai könyvsátrában különlegességekkel várja a közönséget: a filmes kiadványok mellett olyan dokumentumfilmeket is megvásárolhatnak az érdeklődők, amelyeket máshol ne
2008. június 5. csütörtök 20:38 - Hírextra
A dokumentumfilmeket szerető közönség belelapozhat a Kisfaludy András szerkesztésében megjelent Rejtőzködő történelem - 50 év 100 dokumentumfilmje című kötetbe és Varga Tamás A rendszerváltozás dokumentumfilmjei című könyvébe. Kapható lesz a Zalán Vince szerkesztésében megjelent Budapesti Iskola; a 13 nap remény - Filmek a forradalomról, filmesek a forradalomban című kötet is, melyet Gervai András szerkesztett; továbbá Fakan Balázs Együttélés - a kárpát-medencei, nemzeti és etnikai kisebbségek nemzetközi dokumentumfilm fesztiválja című összeállítása is.

Az ismertető szerint a kamerával "író" dokumentumfilmesek is elviszik alkotásaikat a MADE pavilonjába, sőt néhány alkotó dedikálja is műveit. A látogatók megvehetik többek között Böszörményi Zsuzsa, Dénes Gábor, Gulyás János, Gulyás Gyula, Gyarmathy Lívia, Kármán Irén, Kisfaludy András, Litauszki János, Moharos Attila, Péterffy András, B. Révész László, Szobolits Béla, Sipos András, Tari János, Varga Ágota alkotásait, valamint számos gyártó cég filmjeit.

A MADE a Ráday utcai könyvfesztivál ideje alatt filmvetítéseket is szervez. Szombaton a május végén Esztergomban megrendezett Együttélés kisebbségi dokumentumfilm-fesztivál díjnyertes alkotásait tűzik műsorra: Mohi Sándor Ahogy az Isten elrendeli című fődíjas munkáját és Magyar N. Attila Hazatérő képek című mozgóképét, melyet a seregszemlén a legjobb operatőri díjjal jutalmaztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását