2024. április 24. - György

Megismerhetjük Gyurcsány vallomását

Napokon belül nyilvánosságra kerülhet Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomása a Hírszerző szerint.
2008. június 5. csütörtök 21:48 - Hírextra
Az internetes lap információi szerint "Szilvásy György napokon belül hozzáférhetővé teszi az általa a kecskeméti ügyészségen elmondottakat". Amennyiben ez megtörténik, napokon belül a kormányfő is megteszi majd ezt a sajátjával, "bár - mint egy kormányközeli forrásunk megjegyezte - a kettőnek nincs köze egymáshoz" - írták.

A Hírszerző információi szerint Szilvásy György vallomásából kiderül, hogy Zuschlag János "folyamatosan lobbizott saját +rehabilitálásáért+ az MSZP vezetésében, és mindenáron szeretett volna visszakerülni az országos politikába azután, hogy a Terror Háza előtt elsütött +poénja+ miatt le kellett mondania. Ettől a szocialisták vezető politikusai sem zárkóztak el.

Mint olvasható, a lap a kormányfő legszűkebb környezetéhez tartozó szocialista politikustól úgy értesült, hogy "a kompromittálódott Zuschlag mellett azonban senki nem lobbizott volna szívesen, így végül Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökéhez került az ügy, aki akkor Szilvásy György volt".

Egy ilyen beszélgetés során Zuschlag János elmondta Szilvásy Györgynek, hogy a hozzá kapcsolódó társadalmi szervezetek számviteli szabálytalansága miatt vizsgálat folyik ellene. Az akkori kabinetfőnök ezért azt javasolta az MSZP vezetőinek, hogy az eljárás végéig ne döntsenek Zuschlag esetleges "rehabilitálásáról" - írták.

A Hírszerző szerint Szilvásy György vallomása több helyen ellentmond annak, amit Ocsovai Tamás, az egykori sportminisztérium volt helyettes államtitkára közölt kihallgatásakor.

"Eszerint nem voltak olyan értekezletek heti rendszerességgel a minisztériumban, amelyeken a sportminiszter (Jánosi György, majd Gyurcsány Ferenc), és a közigazgatási államtitkár (Szilvásy György) vezetésével egyedi támogatási kérelmekről döntöttek, és amelyeken Ocsovai Tamást utasították egyes pályázatok ügyében - a gyanú alá vont szervezetek sok esetben éppen ilyeneken kaptak támogatásokat" - olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását