2024. május 5. - Györgyi

Bekeményít a doppingkommandó

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) senkinek sem falaz, és Peking előtt legalább négyszer minden magyar olimpiai indulót ellenőriz.
2008. június 5. csütörtök 13:09 - Hírextra
Ezt Gulyás László, a MACS szóvivője mondta csütörtökön az MTI megkeresésére ama kijelentések nyomán, amelyeket Frenkl Róbert professzor, a doppingügyek elismert szakértője tett szerdán, az MTV Nap-kelte című műsorában. Frenkl egyebek között azt állította, hogy az úgynevezett teljesítménysportokban ma is világszerte általános a doppingolás, és "naivitás lenne azt gondolni, hogy ebben a tekintetben Magyarország kivételt jelent". A professzor szerint a magyar illetékesek a doppingolás megelőzésénél előbbre valónak tartják a lebukás elkerülését. "Puskaporos hordón ülünk Peking előtt" - fogalmazott.

A munkáját állami megrendelésre végző magyarországi doppingellenőrző szervezet csütörtöki reagálásában leszögezte, hogy a MACS betartja a szabályokat, és úgy ellenőriz, ahogy az elő van írva számára.

"Az olimpiát megelőzően legalább négyszer megnézünk minden pekingi résztvevő magyar versenyzőt. Nálunk mindenkire egyformán vonatkoznak az előírások, s nincsen szigorú, meg kevésbé szigorú szabály, csak olyan, amelyet mindenkinek egyformán be kell tartania. Szó sincs róla, hogy "magyar módra" intéznénk bármit is. Senkinek nem fogunk falazni, már csak azért se, mert a levett mintákat a bécsi labor analizálja" - szögezte le a szóvivő a távirati irodának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását