2024. május 7. - Gizella

Alanis Morissette a hangjával csábít

Flavors of Entaglement címmel jelent meg az anyai ágon magyar származású Alanis Morissette kanadai énekesnő legújabb albuma. Három évet kellett várnia rajongóinak az új anyagot tartalmazó korongra, amely nyolcadik lemezei sorában.
2008. június 5. csütörtök 16:13 - Hírextra
A 34 esztendős, rendkívül vonzó Alanis albuma egy 11 számos szimpla és egy 16 számos dupla változatban került a vásárlókhoz csütörtökön. A dalok egyik szerzője ő maga, szerzőtársa és producere az a Guy Sigsworth, aki egyebek között Björkkel dolgozott.

Az énekesnő új lemeze kapcsán elmondta: szakított korábbi dalszerzői szokásaival és a szövegek ezúttal nem a múltba tekintenek, hanem "jelenidejűek". A dalok zenei világa ismerős, a pályakezdés óta vállalt utat folytatja, az alternatív pop-rock és a "megállapodott" felnőtteket megszólító szerzemények is megtalálhatók rajta.

Jelenleg a Matchbox Twentyvel turnézik, s augusztus 13-án immár másodszor is fellép Budapesten, ezúttal a Sziget Fesztiválon (Legutóbb 2005 májusában a Művészetek Palotájában koncertezett.)

Sigsworth, a lemez alkotótársa hangsúlyozta: Alanis Morissette rendkívüli érzelmi utazásokra képes lemezein. Csak benne van meg ez a hatalmas, erőteljes, az egész világot bekebelező érzelem, ami a 10-esig is elmegy a Richter skálán.

A bemutatkozó Jagged Little Pill albumát három évvel ezelőtt, megjelenésének 10. évfordulójára elkészítette akusztikus változatban is. Tavaly megjelent a Collection című válogatása.

Morissette az egyik legnagyobb hatású énekes, dalszerző és zenész a kortárs zenében. Hét Grammy-díja és több mint 40 millió eladott lemeze jelzi: a szakma és a közönség is a legnagyobb értékek között tartja őt számon.

Alanis Morissette a nyolcvanas évek végén jelent meg a zenei bizniszben, de saját hangját akkor találta meg, amikor 1994-ben az Egyesült Államokba települt. A Jagged Little Pill dalai közül több - a You Oughta Know, a Head Over Feat, a Hand in My Pocket és az Ironic - telitalálat volt. Hat Grammy-jelölésből négy díjat kapott az album, s egyet a videója is. A Supposed Former Infatuation Junkie első helyen indult a Billboard 200-on, két Grammy-díjat hozott neki. Az Under Rug Swept 2002-ben szintén 1. helyen debütált.

Alanis Morissette dolgozott Ringo Starral, a Dave Matthews Banddel, s voltak filmes kiruccanásai, több filmben hallhatók dalai, de szerepet is kapott több filmben és egy tv-sorozatban.

A zene mellett az énekesnő lelkesen támogatja a környezetvédelmi szervezeteket, programokat, a nők és a művészek jogai mellett is rendszeresen állást foglal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását