2024. május 14. - Bonifác

Költségkontroll-csoportot alakítana az MDF

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt javasolja, hogy a képviselői költségtérítést független, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szervezetén belül működő testület ellenőrizze - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 29. péntek 12:26 - HírExtra
Az MDF azt javasolja, hogy az ÁSZ szervezetén belül álljon fel egy parlamenten kívüli, munkájáról negyedévente beszámoló testület - fogalmazott a pártvezető.

Hozzátette: az ÁSZ-on belül működő költségkontroll-csoport nem jelentene számottevő pluszkiadást az államnak.

Dávid Ibolya közölte: mindent meg kell tenni a közbizalom visszaállítása érdekében, ehhez azonban nem csak arra van szükség, hogy bizonylattal támasszák alá a képviselők a kiadásokat, hanem hogy a számlák jogosságát egy független testület ellenőrizze.

Kiemelte: 2008 novemberében az MDF már azt javasolta az Országgyűlésben, hogy a képviselői költségtérítés is adózzon.

A novemberben elinduló tárgyalássorozatban a Fidesz és a szocialisták megállapodtak abban, hogy 15 százalékban állapítják meg a költségtérítés után fizetendő adó nagyságát - emlékeztetett. Hozzátette azonban: az ellenzék soraiból csak az MDF szavazta meg ezt a javaslatot.

Az MDF 2009. február elején újra benyújtotta javaslatát a Háznak, miszerint a képviselői költségtérítés a személyi jövedelemadó szabályai szerint adózzon, azonban azt az Országgyűlés "parkolópályára" tette.

Az MDF azt kéri, hogy vegyék elő a javaslatukat a költségtérítésről, és állítson fel a kormány egy költségkontroll-csoportot - mondta Dávid Ibolya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

manioka
2009. május 31. 11:12
Ki hisz még a mesében, ez is olyan átlátszó hazugság mint a többi. Eddig miért nem volt költségkontrol csoport megy a szabadrablás, lenyúlás, budapesti lakással rendelkező is vesz fel szállásköltségre, a férj eleség külön szállásköltségre, stb, az összes jelenlegi országgyülési képviselő tisztességtelen, mert ha ők 15 % adót fizetnek, akkor én is fizessek csak annyit, és kapjak annyi ingyen juttatást (bizottságosdi, ingyen utazás, stb, családtag fizetése ami undoritóan erkölcstelen is) tünjenek el az összes a politikai palettáról senkinek nem fognak hiányozni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását