2024. április 24. - György

Negyed századig volt benne a törlőkendő

Jó és rossz hírrel is szolgáltak a sebészek annak a japán férfinek, aki egy tumor miatt feküdt az orvosok kése alá. A jó hír, hogy a páciensnek nincs rosszindulatú daganata - se másmilyen. A rossz hír ugyanis, hogy az elmúlt időszakban érzett fájdalmakat
2008. június 4. szerda 16:35 - Hírextra
A 49 éves férfit 1983-ban műtötték meg gyomorfekélye miatt a Tokióhoz közeli Asahi Közkórházban, ahol az orvosok az operáció után nyilvánvalóan nem számolták meg a használt törlőkendőket. A férfi ugyanis egészen idén májusig - tudtán kívül - magában hordott egyet közülük.

Néhány hete azonban hasi fájdalmakra panaszkodva felkeresett egy orvost - ezúttal egy másik kórházban. Kivizsgálása során a férfi gyomrában egy nyolc centiméteres daganatot találtak - legalábbis ezt hitték róla. Az orvosok így az azonnali műtéti beavatkozás mellett döntöttek, és csak az operáció során derült ki az igazság a feltételezett tumorról.

„A kendő zöldeskék volt, bár nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez az eredeti színe” - közölte az Asahi kórház szóvivője a beavatkozás után, hozzátéve, hogy az összecsomósodott anyag mérete egy baseball-labdáéhoz közelített.

A vétkes kórház képviselői a műtét után felkeresték a lábadozó pácienst, és bocsánatot kértek a korábbi hanyagságért. A férfi nem tervez pert indítani az intézmény ellen, amely azonban kártérítést ajánlott fel neki a kellemetlenségekért.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását