2024. május 6. - Ivett, Frida

Mégis indulhat a Milan?

Nem vehet részt a bolgár labdarúgó-liga következő idényében, így várhatóan a Bajnokok Ligájában sem a CSZKA Szófia, mivel több millió eurós adósságot halmozott fel. Az európai szövetség a héten dönt a bolgár klub esetleges BL-szerepléséről.
2008. június 4. szerda 16:27 - Hírextra
A bolgár labdarúgó-bajnokság győztesének, a CSZKA Szófiának elvették a licencét, ezáltal nem indulhat a nemzeti pontvadászatban, valamint valószínűleg a Bajnokok Ligájában sem.

A különböző források szerint 500 ezer és 3 millió euró közötti adósságot halmozott fel a fővárosi csapat, a helyi futballszövetség ezért nem adott rajtengedélyt neki.

Az UEFA várhatóan még ezen a héten dönt a CSZKA esetleges BL-szerepléséről, míg a klub jogi lépéseket fontolgat.

Sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy a Milannal töltik be a helyet, ugyanis az olasz együttes rendelkezik a legjobb mutatókkal, a milánóiaknak a legmagasabb az úgynevezett UEFA koefficinse. Ebben az esetben a 2007-es győztes Milan a második selejtezőkörben kapcsolódna be, ahogy a CSZKA is.

Ennek a forgatókönyvnek kevés a realitása - mondta az Dénes Tamás futballszakíró. Kifejtette: nem a csapatok kapják az indulási jogot, hanem a szövetségek delegálnak a BL-be.

Hasonló eset történt 2002-ben is: az osztrák bajnok Tirol csődbe ment, az osztrák bajnokságban és a BL-ben sem indulhatott, helyette a másodikként végzett Sturm Graz lépett előre, és szerepelhetett a BL-selejtezőben.

Meg van az is határozva, hogy az egyes szövetségek hány indulási jogot kapnak. Olaszországból az első négy szerepelhet a BL-ben, tehát egy ötödik csapat nem vehet részt a legrangosabb kupasorozatban.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását