2024. április 23. - Béla

Feltételekhez kötik a szociális segélyek folyósítását

Kerepes feltételekhez köti a szociális segélyek folyósítását, e kérdésről szerdai ülésen döntött a képviselő-testület - közölte a Pest megyei település polgármestere az MTI-vel.
2008. június 4. szerda 20:30 - Hírextra
Franka Tibor, - aki a Fidesz támogatásával, függetlenként vezeti a nagyközséget - elmondta, hogy azért van szükség a helyi szociális és gyermekvédelmi rendeletek módosítására, mert a 300 gyereket tanító helyi iskolába 15-20 olyan fiatal is jár, akik rendszeresen igazolatlanul hiányoznak. Ha pedig mégis részt vesznek az órákon, akkor zavarják a tanítást, a társaikat, és megnyilvánulásaikkal rombolják a pedagógusok tekintélyét. Mindezért - állítja a polgármester - elsősorban a szülőket terheli a felelőség, akik a gyerek iskolakerülése folytán megszegik a tankötelezettségről szóló törvényt, ám az utánuk járó támogatásokat felveszik - tette hozzá.

Ezért a testület döntése szerint szeptembertől megvonják attól a szülőtől a gyermekük után járó támogatásokat, aki elmulasztja a gyerek rendszeres óvodába, vagy iskolába járatását - húzta alá a polgármester.

Hasonló szigorítás várható Kerepesen a szociális segélyben részesülők munkavállalása kapcsán - döntött a testület. Ennek megfelelően július 1-től a szociális segélyben részesülésnek feltétele az összegnek megfelelő bér ledolgozása. Például havi 30 ezer forint szociális segély esetén, napi 5 ezer forintnyi bért alapul véve 6 napot köteles dolgozni a község javára a kedvezményezett. Elsősorban közúttisztítás, járdatakarítás, az árokpartok rendbe hozása, temető gondozás szerepel e közmunka feladatok között - tért ki rá a polgármester.

A 10 ezres lélekszámú Kerepes évi 1 milliárd forintból gazdálkodik és 60 millió forintot fordít szociális kiadásokra - ismertette a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását