2024. május 7. - Gizella

Tragédiát okozott a fedett akna

Fedett volt az a szennyvízderítő akna, amelyikbe belefulladt egy egyéves kisgyerek még hétfőn a Hajdú-Bihar megyei Derecskén.
2008. június 3. kedd 17:29 - Hírextra
A szennyvízderítőt éppen ürítették, ezért távolították el a záró fedelet az egészen szűk, 25-ször 25 centiméteres nyílásról - tudta meg az MTI tudósítója kedden a helyszínen.

A szűk nyíláson keresztül csak egészen kicsi gyerek eshetett a gödörbe. A történteket azonnal észlelő édesapa sem tudott a gyerek után ugrani, hogy kimentse, s bár különféle eszközökkel a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült kihúznia a kisfiát az emésztőből, a gyerek életét már nem tudták megmenteni.

Egy nappal a tragédia után szinte teljesen kihalt Derecskén a Vasvári Pál utca. Kedden ürítik a kukákat az utcában: az emberek szótlanul kihúzzák a telt edényeket, aztán gyorsan visszasietnek a házukba, s bezárják a kapukat. Úgy tűnik, senkivel nem akarnak szóba állni, különösen nem idegennel.

Az egész várost megrázták a történtek - mondta az MTI tudósítójának jóval távolabb a Vasvári utcától az egyik helybeli. Akik ismerik, tisztességes, becsületes embereknek tartják a kétgyerekes családot. A szerencsétlenül járt egyéves kisfiúnak egy óvodás bátyja van, a fiatal házaspár pedig most épített új házat a nagyszülők telkén.

A város aljegyzője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a család eddig nem fordult segítségért az önkormányzathoz. Ha megteszik, minden segítséget megkapnak a helyhatóságtól - tette hozzá.

A tragédia körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását