2024. április 20. - Tivadar

170 ittas buszvezető két hét alatt

Közel 170 ittas buszsofőrt szűrtek ki a közlekedésrendészet munkatársai Ukrajnában a május 15-én kezdődött szigorított közúti ellenőrzés során. Az Autóbusz-2008 elnevezésű, június 16-ig tartó közlekedésbiztonsági akcióban a rendőrök mostanáig 5022 esetben
2008. június 3. kedd 17:40 - Hírextra
Az ellenőrzéssorozat 162 olyan esetet is kiderített, amikor gyermekeket szállító buszvezetők szegték meg a közlekedési szabályokat. Május közepe óta összességében 34 ezer, buszsofőrök által elkövetet közlekedési kihágást jegyzőkönyveztek, legtöbbet Dnyipropetrovszk (3 ezret), Donyeck és Kijev térségében, valamint a Krímben (2,5-2,5 ezret).

A közlekedésrendészeti akció során megvizsgált közel hetvenezer busz közül minden hatodiknál tártak fel valamilyen műszaki hibát, például kétezer járműbe szabálytalanul építettek be pótüléseket, 2,6 ezer buszban pedig csukva tartották a baleseti vészkijáratot.

Ukrajnában az utóbbi hetekben több súlyos buszbaleset is történt. A legutóbbi ilyen szerencsétlenségben, amely kedden reggel történt Kijev mellett, hatan haltak meg, hárman pedig megsérültek. A gyorsan haladó Ford Transit kisbusz nem tartotta be a követési távolságot és hátulról belerohant egy teherautóba. Május 23-án Zsitomir megyében tizenegyen vesztették életüket, amikor egy busz kamionnal ütközött össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika
2008. június 3. 18:10
a BKV-t is meg lehet nézni nyugodtan,és gondolok itt az éjszakai moszkva téri ivászatokra,míg épp nem indul a busz,addig bedobnak egy két felest,majd mennek,mint az állat,piroson vasúti átjárón, és mindenen túl
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását