2024. május 19. - Ivó, Milán

Ökoiskola a város szívében

Budapest központjában, a VII. kerületben lévő Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium is elnyerte az ökoiskola címet. Az ökoiskola abban különbözik az átlagos iskolától, hogy elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt.
2008. június 2. hétfő 19:40 - Hírextra

Fontos, hogy a környezeti nevelés nemcsak a tanításban érvényesül, hanem az iskola működtetése terén éppúgy, mint a gyerekek étkeztetése vagy a táborok szervezése során. A címet az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által felállított bizottság ítéli oda.

A Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium úgy kapta meg a címet, hogy pályázatot nyújtott be az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézethez. Szándéknyilatkozatukban kifejtették, hogy az intézmény hosszútávon törekszik az előírt kritériumok megvalósítására.

"Több éve szerepel a munkatervünkben a természet- és környezetvédelem. Tantermeinkben számos növény van. A második emeleti sarokban ökosarkot készítettünk. Az udvart kertépítő mérnökök alakították ki. A környezetvédelem mellett fontosnak tartjuk az egészséges életmódot is, iskolánkban biobüfé üzemel, amely zöldséget, gyümölcsöt, salátát kínál a gyerekeknek" - mondta az MTI-nek Kató Ernőné a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese.

Hozzátette: "külön öröm számunkra, hogy belvárosi intézményként sikerült elnyernünk az ökoiskola címet".

Az ünnepélyes díjátadóra pénteken kerül sor.

A Magyarországi Ökoiskola Hálózat egy nemzetközi hálózat részeként működik az Országos Közoktatási Intézet Program és Tantervfejlesztési Központjának koordinálásával, az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium szakmai illetve anyagi támogatásával.
Ökoiskola címmel június 6-tól 354 iskola rendelkezik Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását