2024. április 28. - Valéria

Nappal működő telcsi

A tervek szerint a feltöltésükhöz csak arra lesz szükség, hogy a készülékeket a napon hagyják
2008. június 1. vasárnap 06:55 - Hírextra
Az iPod és iPhone készülékeket gyártó Apple napelemes mobiltelefonokat tervez készíteni; az amerikai vállalat már benyújtotta a szabadalmat a technológiára.

Az Apple elképzelése szerint az apró napelemtábla az érintőképernyős kijelző alá kerül. A telefonok feltöltéséhez a tervek szerint csak arra lesz szükség, hogy a készülékeket a napon hagyják. A gyártó szerint az iPhone ezáltal valóban mobillá válhat, a használók teljesen mentesülnének attól, hogy időnként vezetékkel töltsék fel a telefonokat.

A napelemek elhelyezésére az mp3-lejátszókon és a mobiltelefonokon korábban is történtek kísérletek, amelyek azonban nem jártak sikerrel, mivel a kijelző és a billentyűzet mellett alig maradt hely ilyen célra. Az Apple viszont olyan megoldást talált, amellyel az iPhone egész felülete napelemmé válik - számolt be a hírről a The New York Times.

A jelenlegi elemek az iPhone-okban nyolc órányi beszélgetésre elegendő energiát képesek tárolni, de a gyorsabb 3G-verziók már nagyobb fogyasztásúak lesznek. A Better Energy Systems nevű brit vállalat már korábban kirukkolt egy kézi napelemes töltővel, amely 20 percnyi áramot ad minden órányi napon való töltődés után.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását