2024. június 12. - Villő

Vulkánkitörés veszélyezteti a óriásteknősöket

A több mázsásra is megnövő páncélosok a csütörtökön kitört galápagos-szigeteki vulkán közelében élnek. A legnagyobb Galápagos-szigeten kitört vulkán egy ritka óriásteknős kihalását okozhatja az ecuadori hatóságok szerint.
2008. május 31. szombat 14:30 - Hírextra
A Galápagoszi Nemzeti Park közleménye szerint a Cerro Azul nevű tűzhányó csütörtöki kitörése természetes folyamat, hiszen a szigetek vulkanikus eredetűek. A különleges flóra és fauna része az itt élő galápagoszi óriásteknőc, amely 230 kilóra is hízhat és akár 100 évig is élhet, de életterét most nagymértékben veszélyezteti a működésbe lendült vulkán.

Az Ecuador partjaitól mintegy 1000 kilométerre nyugatra található, 13 fő szigetből (és 17 kisebből) álló Galápagos-szigeteket az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Tavaly a szervezet részben a turizmus fellendülése miatt veszélyeztetettnek nyilvánította a a Galápagos -szigetek egyedülállóan különleges élővilágát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását