2024. április 28. - Valéria

Polgármestert választanak

Polgármestert választanak vasárnap a Somogy megyei Ordacsehiben, miután ez év március 5-én lemondott Kiss Miklós, a község eddigi vezetője, akit a bíróság első fokon egy év próbára bocsátással elmarasztalt a település volt jegyzője által ellene indított r
2008. május 31. szombat 10:48 - Hírextra
Az időközi választáson a mintegy 800 lakosú település 692 választásra jogosult állampolgára adhatja le voksát az egyetlen jelöltre, az ezúttal is függetlenként induló korábbi polgármesterre - közölte Feikusné Horváth Erzsébet aljegyző az MTI-vel.

Hozzátette: megválasztása esetén Kiss Miklós továbbra is tiszteletdíjasként látja el feladatát az önkormányzat élén.

A választásra jogosultak vasárnap reggel 6 órától este 19 óráig adhatják le szavazatukat.

Kiss Miklós polgármester még az őt esetlegesen jogerősen elmarasztaló, s emiatt a polgármesterek jogállásáról szóló törvény szerint automatikusan a tisztség megszűnésével járó ítélet meghozatala előtt lemondott.

Lemondását követően az MTI-nek elismerte, hogy olyan szavakat használt a jegyzővel szemben, amelyeket nem kellett volna. Közölte: azért nem várta meg a bíróság jogerős ítéletét, mert tanult a tabi polgármester esetéből, akinek egy, ugyancsak rágalmazási ügyben meghozott jogerős ítélet után megszűnt a tisztsége.

A tabi polgármestert egyébként azóta ismét megválasztották a városi önkormányzat vezetőjének.
Kiss Miklóst 2006 őszén a választók 98 százalékos támogatottságával harmadszor választották meg az önkormányzat élére.

Az MTI-nek korábban helybeliek elmondták: a polgármester sokat tett a Balaton háttértelepüléséért. Neki köszönhetően minden út aszfaltos, új postájuk és az uniós elvárásoknak megfelelő orvosi rendelőjük van, befejeződött az iskolarekonstrukció, elkészült a sportcsarnok, bérlakások is épültek, s van óvodájuk és iskolájuk is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását