2024. május 3. - Tímea, Irma

Porszívók, kóbor ebek és dagadó izmok...

Porszívók ajándékozgatásával, kóbor kutyák bevonásával, izmok dagasztásával egyaránt próbáltak minél nagyobb feltűnést kelteni az utóbbi hetekben a romániai helyhatósági választásokon jövendő posztokért versengő jelöltek.
2008. május 30. péntek 16:09 - Hírextra
A jelek szerint legalábbis a kampánystábok a látványos formai ötleteket próbálták előnyben részesíteni a politikai üzenettel szemben.

Az egyik városban a polgármesterségre hajtó jelölt egy konditeremben fotóztatta le magát félmeztelenül, fitogtatva vitathatatlanul formás izomzatát. A feliraton az állt, hogy a város hölgyei mindannyian "akarják" ezt a férfit. Egy női jelölt azt tanácsolta választóinak: "Próbálkozzatok a nőkkel is!". Sokan a reklámokra jellemző "olcsó" helyzeteket választották, például volt, aki telefonfülkében énekelt.

Bákóban egy jelölt begyűjtött tizenkét kóbor kutyát, majd "reklámruhába" öltöztette őket. Az amúgy pártsemleges ebek ily módon az ellenfelet becsmérlő, "Elegem volt a pancserokból!" feliratokkal rohangáltak.

A mostani kampányból sem hiányoztak az ajándékozgatások. Nem pusztán kalácsot vagy golyóstollakat osztogattak a választók jóindulatának elnyerésére, hanem néhol konyhai robotgéppel, mobiltelefonnal, porszívóval vagy egyenesen mélyhűtővel próbálták "meggyőzni" a lakosokat.

Ezeknek a fogásoknak az volt a lényege, hogy a jelölt neve jól bevésődjön a fejekbe. De van, ahol éppen a név okoz gondot. Az erdélyi Krónika pénteken arról írt, milyen nehéz dolguk lesz a maroshévízi választópolgároknak, az öt polgármesterjelöltből ugyanis négynek ugyanaz a családneve. A Demokrata-Liberális Párt Dorel Borborát jelölte a megmérettetésre, míg testvére, Ioan Borbora az Új Generáció Pártja színeiben száll harcba a szavazatokért. Unokatestvérük, Cornel Borbora a Nagy-Románia Pártot, míg Nicolae Borbora – aki állítólag nem rokona az előbbieknek – a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) képviseli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását