2024. május 3. - Tímea, Irma

Gáti Oszkár elhagyja Győrt

Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész 18 év után távozik a Győri Nemzeti Színházból, a 60 éves művész a teátrum pénteki évadzáró társulati ülésén bejelentette, hogy másutt sem akar a továbbiakban színpadra lépni. Döntését, amely váratlanul érte a társulatot
2008. május 30. péntek 19:02 - Hírextra
Gáti Oszkár hosszan beszélt azokról a problémákról, amelyek szerinte nem csak őt, hanem az egész győri társulatot nyomasztják. Beszélt megfélemlítésről, megalázottságról, a szellemi vezetés hiányáról. Mint mondta, mindvégig hiányolta a szellemi vezetőt a színház éléről, s úgy fogalmazott: előzetes tájékozódása szerint a vezetőváltást követően sem lesz szellemi vezetője a győri teátrumnak.
Az évadzáró társulati ülésen Forgács Péter leköszönő igazgató nem reagált Gáti Oszkár szavaira. Maszlay István színművész a Gáti Oszkár által elmondottak döntő többségével egyetértett, de azt hangsúlyozta, hogy a társulat nem félelemből marad együtt.

Forgács Péter elismerőleg szólt a társulat elmúlt évadban nyújtott teljesítményéről, és közölte, hogy a jövőben is Győrött folytatja színészi és rendezői tevékenységéért.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója júliustól Nagy Viktor lesz, ő azonban nem vett részt a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Az eseményen adták át a Kisfaludy-díjat Posonyi Takács László és Agócs Judit színművészeknek az elmúlt évadban nyújtott kiemelkedő alakításaik elismeréséül. Ugyancsak Kisfaludy-díjban részesült a színházat támogató tevékenységéért Radek József, a győri Palatia Nyomda tulajdonosa. Kisfaludy-ösztöndíjat kapott két kezdő színész: Klinga Péter és Rádler Judit. A teátrum örökös tagjainak társasága Vagyon István zeneigazgatóval és Franczia László hangosítóval bővült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását