2024. április 24. - György

A fiúk küzdenek, a lányok értékelnek

Még nincs izzadság szag a vívóteremben, pedig a meleg egyre fokozódik. De az izgalmak is. A MVM Öttusa Világbajnokság második napján a férfiak selejtezőjére került sor. Amíg a lányok A és B csoportban küzdöttek, a fiúk már egy C-vel is kiegészültek.
2008. május 30. péntek 14:25 - Malina Adrienn
Hiába nagyobb létszám, nagyobb érdeklődés. Szemmel láthatóan ma többen látogattak ki a SYMA Csarnok környékére, és a Népstadion Szoborkertjébe, hogy megtekintsék a VB második napját.

A magyar csapat
Férfiak
Egyéni és csapatverseny: Balogh Gábor, Marosi Ádám, Horváth Viktor, illetve Fülep Sándor (csak egyéniben). Váltó: a szövetségi kapitány a hagyományos verseny után jelöli ki a együttest, amelybe a válogatókon részt vettek kerülhetnek be, vagyis nem csak azok, akik az egyéni- és csapatversenyben szerepelnek.

Nők
Egyéni és csapatverseny: Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn, illetve Gyenesei Leila (csak egyéniben). Váltó: Vörös, Kovács Sarolta, a harmadik csapattagot a hagyományos verseny után jelöli ki a kapitány.
A férfiak hagyományos versenyének selejtezőjében 104 résztvevő küzd a vasárnapi döntőbe kerülésért. Ehhez mindhárom mezőnyrészben az első tizenkettő között kell végezni. A magyarok közül az A csoportban szerepel a címvédő Horváth Viktor, a B-ben az egyéni induló Fülep Sándor, a C-ben pedig a kétszeres vb-győztes, olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor, valamint Marosi Ádám.

Az A csoport vívással, a B lövészettel, míg a C csoport úszással kezdte a napot. Ez utóbbiban Marosi Ádám kiválóan szerepelt, a harmadik legjobb időt érte, míg Balogh Gábor a 24. lett.
Fülep Sándornak a lövészet után a vívás jött, talán doppingolta őt a „Gyerünk Sanyika!” bekiabálás a lelátóról.

Úgy látszik a versenyzőknek, a 8-9 órás kezdés talán korai, vagy csak relaxációs gyakorlatként választották többen alvást. A litvánok egyik versenyzője egyenesen a mobil lelátó alá költözött be, míg egy lengyel öttusázó a bejárat előtt - fekve - próbált hangolódni a versenyszámára.

Világbajnoki címvédőnk, Horváth Viktor két szám után a hatodik helyen áll. Vívásban a 9. , míg úszásban a 12. helyen zárt. Egy kis pihenő után jöhet a lövészet és a futás, de úgy tűnik a magyar fiúnak nincs miért izgulni.

Vörös Zsuzsanna, világbajnoki reménységünk ma nyugodtan nézhette a fiúk küzdelmeit, hiszen ő már tegnap biztosította a helyét a szombati döntőbe (11. helyen jutott be).



Hogy érezted magad tegnap a selejtező során?

Volt már jobb is, de a lényeg, hogy sikerült a döntőbe kerülnöm. Remélem a szombati napom jobb lesz, mert tegnap enyhén szólva is döcögősen kezdtem. Végülis sikerült és a holnapi nap egy külön nap lesz. Értékelek és tanulok, aztán majd meglátjuk ez mire lesz elég. Túl nagy súlyt vettem magamra, és most kicsit megviseltnek érzem magam, de ez inkább lelki eredetű. A lövészet után komolyan elkezdtem félni, mert nem tudtam a többiek eredményét.

A helyszín hogy tetszik?

Nagyon tetszik, a szervezők tényleg mindent megtettek, hogy barátságos versenyhelyszínt teremtsenek nekünk. Remélem, hogy holnap meg is töltjük emberekkel a lelátókat.

A többi lányt, főleg a magyarok szereplését tudtad követni a tegnapi nap során?

Igazából nem, mert az én csoportom nagyon pörgött. Saját magammal voltam elfoglalva. Ma nézegettem, hogy ki jutott be és ki nem. Azt tudom, hogy mi négyen bent vagyunk a döntőben, s ez nagyon jó dolog, örülök neki. Az biztos, hogy ez pozitívum lesz holnap.

Máthé Vivien ugyancsak a 11. helyen lépett tovább. 804 pontos vívással, negyedik helyet érő úszással és 177 körös lövészettel tizenegyedik volt a futás előtt, s ezt a helyét a 3000 méter során meg is tartotta.



A vívás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és emiatt csalódott is vagyok – kezdte a magyar lány az értékelést. Többet vártam magamtól, mert az edzések alapján jobbra számítottam. Úszásban egyéni csúcsot értem el (2:15,14) és ezzel már előre is kiegyeztem volna. A lövészet is aránylag jól ment, és a futásnak már úgy indultam neki, hogy nem lehet gond a fináléba jutás, szerencsére nem is lett az.

Estére kiderül, hogy a fiúk szintén képesek lesznek-e a 100 százalékos teljesítményre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását