2024. április 29. - Péter

Rejtélyes öngyilkosságok - újabb két gyanúsított

Folytatódik a rendőrség akciója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaköz térségében, ahol a közelmúltban rejtélyes öngyilkosságok történtek; a rendőrség újabb két gyanúsítottat vett őrizetbe - tájékoztatta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommuniká
2008. május 29. csütörtök 20:19 - Hírextra

További két gyanúsítottal bővült a taktaközi bűncselekmény-sorozat elkövetőinek száma, így a rendőrség már négy olyan embert gyanúsít, aki jelzáloghitelek és szociálpolitikai támogatások jogtalan felhasználásával jutott anyagi előnyökhöz - közölte Dobi Tamás.

Tájékoztatása szerint április 9-én őrizetbe vettek egy 39 éves prügyi és egy 25 éves taktaszadai férfit, mindkettőjükkel szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bíróság a két férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak olyan családokat kutattak fel, akik jogosultak szociálpolitikai támogatásra. Őket névleg építés alatt lévő ingatlanokba jelentették be, majd erőszakkal, illetve fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy asszisztáljanak a törvénytelen tranzakcióhoz. Az elkövetők a több millió forintos támogatást megtartották, s csak töredékrészt juttattak a családoknak.

A jogtalanul felhasznált támogatások összege megközelíti a 25 millió forintot.
Ennek a bűncselekménynek lett az áldozata egy ötgyermekes apa, aki öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz - emlékeztetett Dobi Tamás.

Közölte, hogy két másik öngyilkosság is összefüggésbe hozható a gyanúsítottakkal, akiknek a köre szerdán két taktakenézi férfivel bővült. Őket egy nagyszabású akció keretében, nyolcvan rendőr közreműködésével fogták el, majd őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.
A rendőrség eddig hat ügyet derített fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását