2024. április 29. - Péter

Ítélet a kisgazda perben

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen döntött arról, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt 2005. december 7-re összehívott országos nagygyűlése és nagyválasztmánya nem volt határozatképes, így a testületek által hozott valamennyi h
2008. május 29. csütörtök 11:36 - Hírextra
Az ítélet megsemmisítette a Párt jelenleg bejegyzett képviselőjének, Hegedűs Péternek az elnökké választásáról szóló határozatot is. Emiatt szükségessé vált mindazon jogi aktusok, jogcselekmények és jognyilatkozatok felülvizsgálata, amelyeket a mostani jogerős ítélettel megsemmisített megválasztását követően Hegedűs Péter a Párt elnökeként és képviselőjeként tett.

A jogerős ítélet indoklása rámutatott, hogy az elsőfokú bíróság a tényállást a rendelkezésre álló bizonyítékok okszerű mérlegelésével állapította meg, a belőlük levont jogi következtetések helytállóak. Az érdemi döntés megalapozott, és az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban van.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását