2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az osztrákok majd felét nem érdekli az EB

Az osztrákok közel negyven százalékát hidegen hagyja a júniusi, osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság, olyannyira, hogy még csak követni sem fogja a kontinensviadal eseményeit - derül ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérésből.
2008. május 29. csütörtök 11:30 - Hírextra
A Spectra közvélemény-kutató intézet adatai szerint a megkérdezettek 37 százaléka kerek perec azt válaszolta, hogy ha teheti, akkor még csak tudomást sem vesz az Eb-ről. Ugyanennyi volt azoknak az aránya, akik "nagy vagy bizonyos fokú" lelkesedést mutattak az ország történetének legnagyobb szabású sportrendezvénye iránt. Mint a Die Presse lap ezzel kapcsolatban megjegyezte: ez bizony alig több, mint a labdarúgás iránt érdeklődő szokásos egyharmad. "Hát nem úgy tűnik, hogy különösen nagy volna az eufória..." - írta.

Ennek ellenére az osztrákok többsége - 60 százaléka - figyelni fogja az összecsapásokat. A zömük odahaza, a televízió előtt. Sokan azonban a nyilvános helyeken felállítandó, hatalmas méretű kivetítőket jelölték meg "nézőpontnak".

És mit fognak eközben azok csinálni, akiket nem hoz lázba az Eb? A felmérés szerint a többségük tévét fog nézni, csak éppen más műsort. Lesznek, akik baráti társaságban múlatják az időt. Negyvenhét százalékuk egy jó könyvhöz "menekül", de ugyanennyien mondták azt, hogy aktívan sportolnak majd.

Az "Eb-elutasítók" nagyobbik része nő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását