2024. május 6. - Ivett, Frida

Veszélyes a szabadvízi fürdőzés

A szabadvízi fürdőzés veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem; arra kérnek mindenkit, hogy csak a kijelölt fürdőhelyeket használják - mondta az MTI-nek szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
2008. május 28. szerda 09:57 - Hírextra
Dobson Tibor azzal kapcsolatban beszélt az óvintézkedésekről, hogy az időjárás-előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a 30-35 fokot is elérheti.

A szóvivő arra figyelmeztetett: a folyóvizekben, hajózási útvonalakon veszélyes fürödni és megtévesztőek lehetnek a bányatavak is, amelyeknek csak a felső vízrétegei melegebbek. Hangsúlyozta: ha valaki azt látja, hogy egy fürdőző bajba kerül, csak akkor kezdje el a mentést, ha azt be is tudja fejezni.

Figyelmeztetett arra is, hogy felhevült testtel ne ugorjunk be a hideg vízbe, ne ússzunk teli hassal vagy ittasan.

Dobson Tibor szólt arról is, hogy bár nincs érvényben tűzgyújtási tilalom, csak kellő óvatossággal rakjanak tüzet az emberek. Hangsúlyozta: a helyi önkormányzatok vonatkozó rendelkezéseit és a tűzrakás biztonsági előírásait ismerni kell, a tüzet körültekintően el kell oltani.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ne hagyjunk gyermeket, házi kedvencet tűző napon álló autóban, mert a kocsi pár perc alatt is 50-60 fokra melegedhet fel és a benne ülők hősokkot kapnak. Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtógázzal működő spray-t és gázöngyújtót, mert ezek is tüzet okozhatnak - tette hozzá.

Aki egészségi, fizikai állapota miatt nem bírja a meleget, inkább ne induljon útnak, ha megteheti - tanácsolta a szóvivő. Hozzáfűzte: ha valakinek mindenképpen ki kell mozdulnia otthonról, akkor a kora reggeli vagy késő esti időpontokat válassza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását