2024. március 3. - Kornélia

Ülésezik az Afganisztán-bizottság

Göncz Kinga külügyminiszter és Szekeres Imre honvédelmi miniszter részvételével ma ülést tart a parlamentben az afganisztáni tartományi újjáépítéssel foglalkozó kormánybizottság.
2008. május 28. szerda 08:21 - Hírextra
A bagláni tartományi újjáépítési csoport (PRT) vezetését 2006 óta látja el Magyarország. A magyar PRT épített utat, törpe vízierőműveket, emellett iskolákat és egészségügyi központokat fejleszt. A magyar minisztériumok finanszíroztak egészségügyi központ-építést, rendőrképzést és az afgán szarvasmarhák TBC-mentesítését is.

Afganisztán a magyar fejlesztéspolitika kiemelt célországa. Tavaly és idén is félmilliárd forintot költ Magyarország fejlesztésekre a közép-ázsiai országban. A Külügyminisztérium támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet iskolákat épít és újít fel, munkahelyeket teremt és képzéseket indít, a Baptista Szeretetszolgálat pedig bábaképzést szervez.

Az afganisztáni a NATO jelenleg legnagyobb katonai művelete. A közép-ázsiai országban állomásozó körülbelül 47 ezer fős ISAF-csapatokban 250 magyar katona szolgál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását