2024. május 3. - Tímea, Irma

Újszerű tévéshow: Európáról, gyerekekkel

Egy európai szinten is rendhagyó televíziós showműsorhoz keres az EU jövője és aktuális kérdései iránt érdeklődő középiskolásokat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.
2008. május 26. hétfő 22:00 - Hírextra
A tévéműsorban Margot Wallström, az Európai Bizottság alelnöke fog válaszolni a diákok által a helyszínen, illetve az interneten feltett kérdésekre - tájékoztatta az MTI-t az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

A bizottság szerint a program egyedülálló alkalom arra, hogy a magyar fiatalok az őket leginkább foglalkoztató európai kérdésekről - ilyenek a továbbtanulási és munkalehetőségek, utazás, környezetvédelem, Európa jövője - első kézből tájékozódjanak.

A jelentkezőknek lehetőséget adnak arra, hogy kérdéseiket közvetlenül Margot Wallströmnek tegyék fel egy nagyszabású televíziós showműsor keretében.

A tévéfelvétel június 11-én este a Közép-európai Egyetem (CEU) Nádor utcai épületében lesz. Az esemény élőben követhető lesz az interneten, szerkesztett változata pedig másnap az esti órákban kerül a Magyar Televízió adásába. A kérdéseket és a válaszokat folyamatosan tolmácsolják.

Az érdeklődőknek legkésőbb május 30-ig kell jelentkezni a képviseleten a comm-rep-bud@ec.europa.eu emailcímen. Főleg olyan középiskolai tanárok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének a fenti programban iskolájuk legalább 10 diákjával.

A résztvevő iskolák Margot Wallström aláírásával ellátott oklevelet, a diákok kisebb ajándékcsomagot kapnak az Európai Bizottság jóvoltából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását