2024. április 28. - Valéria

Dunaújvárosban részegedhetnek az egyetemisták idén

Több mint 30 éves múltra tekinthet vissza az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amelyet idén július 16-20. között a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten rendeznek meg. A találkozóról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.
2008. május 26. hétfő 13:27 - Hírextra
Az EFOTT Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, tavaly mintegy 60 ezren látogattak el a kulturális, zenei, közéleti és turisztikai több napos eseményre.

A találkozó a többi fesztivállal szemben nem a külföldi látogatók számának növelését tűzte ki célul. Értékeit, sajátosságait megtartva a hazai fiatalok számára kínál színvonalas programokat - olvasható az esemény ajánlójában.

Az idén először állandó menedzsmentje van az EFOTT-nak, amelynek első feladata volt, hogy pályázatot írjon ki az idei helyszínre, amelyet a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata nyert el.

Amint a találkozó honlapján is olvasható, elősegítette a választást a Dunaújvárosi Közgyűlés egyhangú döntése, miszerint a Szalki-sziget infrastruktúráját a kívánt szintre fejlesztik. Külön sikerként könyvelik el, hogy a terület hosszú évek óta húzódó felújítását az EFOTT pályázat hatására indítják el, amellyel a város új szabadidőközpontot nyer.

A 2008-as rendezvény középpontjában a sport áll, a már megszokott, zenei programok mellett a sportolási lehetőségek széles kínálatából választhatnak a résztvevők - ígérik a szervezők.

A legnépszerűbb magyar zenekarok és előadók lépnek fel párhuzamosan a Pepsi, a Café és az Újvárosi és Vendégei színpadon: többek között a Kispál és a Borz, a Quimby, Takáts Tamás Blues Band, Péterfy Bori és a Love Band, Ladánybene 27., Fürgeróka Lábak, Üllői úti Fuck, Török Ádám és a Mini, a Balkán Fanatik, Roy és Ádám és a Back II. Black is szerepel az előadók között.

Más műfajok is képviseltetik magukat: Korda György és Balázs Klári és színpadra lép, és beindul a Dumaszínház, ahol Badár Sándor, Litkai Gergely, Hadházi László és Kiss Ádám tartja szóval a nézőközönséget.

Lesz heti és napijegy, az árakról és a jegyárusítási helyszínekről, valamint a részletes programról a www.efott.hu honlapon tájékozódhatnak a fiatalok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását