2024. április 30. - Katalin, Kitti

Prémium a válogatottnak

Gigi Becali, a Steaua Bucuresti tulajdonosa 5,5 millió eurót ajánlott fel a román labdarúgó-válogatottnak arra az esetre, ha megnyeri az Európa-bajnokságot. "Ötszázezret adok, ha a csapat túljut a csoportkörön, kétmilliót, ha bejut a döntőbe és hárommilli
2008. május 25. vasárnap 09:20 - Hírextra
Becali egyúttal reményét fejezte ki, hogy az ügyészség nem indít ellene újabb vizsgálatot a felajánlás nyomán, mert mint mondta, "néhány ügyész szerint pénzt adni labdarúgóknak egyenértékű a korrupcióval". Jelenleg két eljárás folyik Becalival szemben, az egyik a Gloria Bistrita néhány játékosának megvásárlására irányuló 2006-os szabálytalan kísérlet miatt, a másik pedig annak nyomán, hogy május elején ösztönzésként 1,7 millió eurót ajánlott fel az Universitatea Cluj játékosainak a másik kolozsvári csapat, az CFR Cluj legyőzésére, és ezáltal a Steaua bajnoki címhez segítésére. A találkozót és ezzel a pontvadászatot a CFR Cluj nyerte meg.

A válogatottra vonatkozó felajánlást a román szövetség elutasította. Ionut Lupescu főigazgató azt mondta, "a szövetség jól áll anyagilag", a klubtulajdonosoknak pedig "saját csapatukra kellene fordítaniuk a pénzüket, jelen esetben például arra, hogy "megerősítsék őket a Bajnokok Ligájára".

A románok a C csoportban a franciákkal, az olaszokkal és a hollandokkal szerepelnek együtt a június 7-én kezdődő, osztrák-svájci közös rendezésű viadalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását