2024. május 20. - Bernát, Felícia

MSZP: A Fidesz megint jogsértésre buzdít (közlemény)

Schiffer János: A Fidesznek már van egy bírósági papírja a kordonbontás kapcsán arról, hogy garázdaság bűnébe esett. Szemlátomást ez sem riasztja vissza attól, hogy most a jogszabályok között is kedvére garázdálkodjék.
2008. május 25. vasárnap 15:56 - Hírextra
Az MSZP megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz a közmédiumok kapcsán sokadszorra is törvénysértésre buzdít. A Fidesz által is megszavazott, kétharmados támogatást igénylő médiatörvény egyértelműen előírja, hogy a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségeibe a kormány és az ellenzék jelöltjei fele-fele arányban vegyenek részt.

A koalíció felbomlása óta a közrádió és a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségeiben három, a kormánypárt által jelölt kurátor van, szemben az ellenzéki pártok által jelölt hét kurátorral. Az MSZP-nek nemcsak lehetősége, hanem törvényes kötelessége is, hogy új kurátorokkal helyreállítsa a törvényben előírt egyensúlyt. E nélkül a közmédiumok működése, vezető testületeinek minden döntése törvényellenes, jogilag támadható volna. Úgy látszik, a Fidesz számára egyetlen törvény létezik: a saját érdeke. Ez vezette arra, hogy a kormányzása idején kizárólag kormánypártiakból álló csonka kuratóriumi elnökségeket működtessen. Eszerint Fidesz-kormányzás idején a kormánynak a kurátori helyek száz százaléka jár, szocialista kormányzás idején pedig még ötven se.
Schiffer János
MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport
Kulturális és sajtóbizottság tagja

Kiadó: MSZP-frakció
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását