2024. május 3. - Tímea, Irma

Kutyával is lehetett vásárolni

Több száz kutyás vásárló kereste fel ezen hétvégén az egyik budapesti bevásárlóközpontot, amely Magyarországon elsőként engedte be a kutyákat az épületbe - közölte a rendezvény egyik szervezője az MTI-vel vasárnap.
2008. május 25. vasárnap 17:39 - Hírextra
Tollár Mónika is ismertetése szerint a budapesti Mammut bevásárlóközpont volt az első, amely "nyitott a kutyások felé", hiszen nagyon kevés olyan üzlet, étterem, vagy szálloda van Magyarországon, ahová kutyával is be lehet menni.

A Mammut kulturális rendezvényeit szervező M'art produkciós vezetője közölte, Nyugat-Európában már megszokott, hogy a kutyákkal is el lehet indulni bevásárolni, itthon azonban általában a bolt előtt, vagy a parkoló autóban kell hagyni az ebeket a gazdáknak.

A bevásárlóközpontban kísérleti jelleggel engedték be a kutyásokat, a tapasztalat pedig az, hogy sokan éltek is ezzel a lehetőséggel - közölte Tollár Mónika.

Mint mondta, a "nyílt nap" hírére mindhárom nap körülbelül 80-100 kutyás kereste fel a bevásárlóközpontot, de kiemelte, hogy ha az emberek számára megszokott lenne, hogy egy üzletházba bemehetnek kutyájukkal, nyilvánvalóan nem lennének egy nap ennyien az épületben.
Tollár Mónika azt is elmondta, hogy a Mammutban található mintegy 400 boltból mindössze 17 üzlet nem vett részt az akciójukban, ezeknek az üzleteknek a bejáratára áthúzott kutyát ábrázoló jelet ragasztottak. Az üzlettulajdonosok egy része az árukészletét féltve, vagy azért utasította el a felkérést, mert nem szereti a kutyákat.

A rendezvény tapasztalatairól blogot is indítottak, ez a http://hatlabon.blog.hu/ címen érhető el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását