2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyar súlyemelés: tovább a tiszta úton

Nemzetközileg is magasra értékelt eredményként könyvelhető el a magyar súlyemelés talpra állása, a tiltott teljesítményfokozóktól való elhatárolódás és a fair play szellemének következetes betartása.
2008. május 24. szombat 16:42 - Hírextra
Ezt a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöke, Fehér Tamás szögezte le szombati beszámolójában az MSSZ évi rendes közgyűlésén. Hangoztatta, hogy a tiszta felkészülés továbbra is az egyik legfontosabb tényezője a sportág magyarországi fennmaradásának, továbbfejlődésének.

"Az athéni olimpia doppingbotránya után a halálra ítéltség állapotában voltunk, de visszajöttünk, átvészeltük a krízist, kinn vagyunk a pekingi olimpián, az az egy kvóta, amit a férfiak szereztek az idei Eb-n, a túlélés szimbóluma is" – fogalmazott Fehér, aki kiemelte: változatlanul igaz, hogy egyetlen doppingeset is a magyar súlyemelés végét jelentené.

Az MSSZ elnöke a szövetség pénzügyi helyzetéről szólva elmondta, hogy neuralgikus pont a működési feltételek biztosítása és félő, hogy az is marad kellő anyagiak híján. Az idehaza a doppingmentes utat választó, s az athéni tekintélyvesztést részben már kompenzáló sportág a tiszta létet méltányoló állami támogatással és szponzorok segítségével léphet előre, amire a sportvezető szerint van esély, miután egyre jobb a súlyemelés megítélése.

A beszámolóban elhangzott, hogy az eredmények között tartják számon a pekingi kvóta mellett azt is, hogy 2007-re megállt a szakosztályok sorvadásának folyamata, jelenleg 38 működik, s a doppingbotrány múltával, az MSSZ új irányítóinak kitartó tevékenysége nyomán is 40 százalékkal nőtt a versenyzői létszám Magyarországon.

Kiemelkedő sikere 2007-nek, hogy Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka a Nemzet Sportolóinak sorába léphetett. A közgyűlésen a szövetség tiszteletbeli elnökévé választották László Imrét, az MSSZ korábbi első emberét, a Szent Imre Kórház főigazgatóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását