2024. május 2. - Zsigmond

Kiárusítják a fegyvereket

Az ukrán polgári védelmi szolgálat mintegy 40 ezer elavult kézi lőfegyverét, 100 ezer gránátját és több millió töltényét készül áruba bocsátani a kijevi kabinet.
2008. május 23. péntek 09:13 - Hírextra

A Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának kötelékébe tartozó polgári védelmi szolgálat használaton kívüli fegyverkészletét, amelybe gránátvetők, mesterlövészpuskák, pisztolyok, sőt 1938-as gyártmányú karabélyok is tartoznak, 26 millió hrivnyáért (kb. 827 millió Ft) szeretné értékesíteni a kormány - írta a Kijevben megjelenő Gyelo országos gazdasági napilap.

Az újság értesülése szerint a fegyverkészlet eladására tendert írnak ki az Ukrajnában működő négy állami fegyverkereskedelmi cég számára.

A tendert megnyerő vállalat a fegyvereket külföldön értékesítheti. Ha ott nem lesz irántuk kereslet, akkor hatástalanításukat követően Ukrajnában vagy külföldön adhatók el gyűjtőknek vagy ajándéktárgyakként.

A fegyverek eladási ára meglehetősen alacsony, például egy közepesen kopott, 1968 és 1978 között gyártott Kalasnyikov-géppisztoly kevesebb mint 30 ezer forintba, azaz 272 hrivnyába, míg egy RPG-golyószóró 276 hrivnyába kerül majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását