2024. április 20. - Tivadar

A közgyűlésen folytatódik az ügy

A salgótarjáni önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke a keddi közgyűlésen vár választ a polgármestertől arra, miért tiltotta meg a bizottság tagjainak, hogy bejárást folytassanak a városi sportcsarnokban.
2008. május 23. péntek 13:36 - Hírextra

A sportcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatón pénteken Molnár Károly (MSZP), a bizottsági elnök kiemelte: Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) a tiltással súlyosan beavatkozott egy szakbizottság működésébe, ami példátlan és megismételhetetlen, ezért tisztázni kell, hogy miért tette ezt.
A sportcsarnokot közpénzből újítják fel, a munka átadása pedig már hét hónapja csúszik - érzékeltette az ellenzéki politikus, miért érzik szükségét a tájékozódásnak.

Molnár Károly emlékeztetett arra, hogy egy hónapja egyhangúlag döntött a bejárásról az ötpárti összetételű pénzügyi bizottság, ezen az ülésen a jegyző is részt vett, a bejárást közösen szervezték a fideszes alelnökkel.

Vagyis nem váratlanul állított be a bizottság a sportcsarnokba csütörtökön, ahol őket és a sajtó munkatársait is az a hír fogadta: a polgármester arra hivatkozva nem engedélyezi a bejárást, hogy nincs még használatba vételi engedély, így a sportcsarnok jelenleg munkaterület - tette hozzá.
Az elnök azt mondta: a polgármesternek akkor van joga beavatkozni egy szakbizottság működésébe, ha az ellentétes az önkormányzat érdekeivel, ezért választ várnak arra, hogy szándékuk kinek az érdekeit sértette.

A salgótarjáni sportcsarnok rekonstrukciójára az előző, szocialista többségű önkormányzat még 2004-ben nyert pénzt, de nem írta ki a közbeszerzési eljárást. Az új, fideszes vezetésű közgyűlés tavaly áprilisban írta alá a rekonstrukciós szerződést a Strabag Zrt. Észak-magyarországi Magasépítési Igazgatóságával.

A kivitelezőnek 2007 október végén kellett volna átadnia a félmilliárdos beruházást, amely a Nemzeti Sporthivatal 350 milliós és a regionális fejlesztési tanács 95 milliós pályázati támogatásából valósul meg, a pénzt 66 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat.

Az MTI a Strabag Zrt. egyik neve elhallgatását kérő munkatársától megtudta: a kivitelező már több mint egy hónapja lezárta a műszaki átadást, a szerződés vállalásait teljesítették, felújították a küzdőteret, elvégezték a tisztasági festést és 110 négyzetméteren a nyílászárók cseréjét.
A használatba vételi engedély megszerzése a megrendelő vagy az üzemeltető feladata, de ehhez még el kell készülnie a létesítmény előtti útnak, mert a sportcsarnok jelenleg megközelíthetetlen - tette hozzá.

A salgótarjáni sportcsarnok kívülről ugyanolyan elhanyagolt állapotban van, mint a rekonstrukció előtt, ám a külső felújítás nem volt része a szerződésnek, arra pénz sem volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását