2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pénzbüntetés állatkínzásért

Állatkínzás miatt jogerősen 90 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Keszthelyi Városi Bíróság csütörtökön azt a helybéli nőt, aki két kutyáját élelem és víz nélkül hagyta kikötve, illetve bezárva.
2008. május 22. csütörtök 17:09 - Hírextra
A nő tavaly májusban, azt követően kezdte elhanyagolni két kutyájuk gondozását, hogy férje börtönbe került. Az asszony júniusban hosszú időre úgy utazott el, hogy az egyik kutyát az udvaron kétméteres lánccal egy fához kötötte, a másik ebet pedig egy ablaktalan helyiségbe zárta.

A két cane corso fajtájú, három és fél, illetve hatéves kutya több mint 10 napig élelem és víz nélkül maradt. Az elhagyott állatokról az Országos Rendőr-főkapitányság honlapjára érkezett bejelentés, de a kutyák addigra mintegy hatvan kilogrammos súlyuknak több mint a felét elveszítették, csontjaik kilátszottak, szemük, bőrük kiszáradt - derült ki a vádiratból.

Az ügyészség megítélése szerint az állatokkal szembeni szándékos mulasztás alkalmas volt arra, hogy mindkét kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. A keszthelyi nő korábban más ügy miatt már büntetve volt, az állatkínzást a próbaidő alatt követte el.

A bíróság a tanúk vallomásai alapján bizonyítottnak látta, hogy az asszony elkövette az állatkínzás vétségét, ezért napi 300, összesen 90 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy ha azt nem fizeti meg, a büntetése 300 nap fogházra változik. Miután az ügyész és a vádlott is elfogadta az ítéletet, az jogerőssé is vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását