2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Börtönre ítélték a szurkolót a rendőrök dobálásáért

Rendőrök dobálásáért, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte L. Lajos Zoltán debreceni futballszurkolót a Nyíregyházi Városi Bíróság szerdán; a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, í
2008. május 22. csütörtök 08:00 - Hírextra

Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettesének, szóvivőjének tájékoztatása szerint a drukker a szeptember 22-ei, botrányos körülmények között zajlott Nyíregyháza - Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt követte el a bűncselekményt.

A szurkolók utcai vonulását a rendőrök biztosították, ennek ellenére a két tábor szóváltásba keveredett egymással az egyik nyíregyházi útkereszteződésben, ahová kivezényelték a lovasrendőröket.

A szurkolók zászlóval hergelték a lovakat, különböző tárgyakkal dobálták azokat, emiatt a megriadt állatok kitörtek a vonalalakzatból, kivonva a rendőröket a rendcsinálási feladat végrehajtásából.

A rendbontó szurkolók közül L. Lajos Zoltánt, aki sörös üveget dobott a rendőrök felé, testi kényszert alkalmazva elfogták, megbilincselték és előállították.

A bíróság a nem jogerős ítélet meghozásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, s részben beismerő vallomását. Súlyosbító körülményként vette viszont figyelembe a hivatalos személy elleni bűncselekmények elszaporodottságát, valamint a labdarúgó-mérkőzések kapcsán elkövetett erőszakos cselekmények gyakoriságát.

Az első fokon eljáró bíróság L. Lajos Zoltánt mellékbüntetésként egy évre a közügyektől is eltiltotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását