2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Veszélyben dolgozó mentősök

Egyre több a mentőt ért támadás, legutóbb a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bogácson ütlegelték a gyerek életéért küzdő szakembert - olvasható a keddi Észak-Magyarországban.
2008. május 20. kedd 12:11 - Hírextra

Breitenbach Géza, az Országos Mentőszolgálat régiós szervezetének vezetője a lapnak adott nyilatkozatában közölte: néhány nap múlva konferenciát tartanak, amely kifejezetten a mentők, a mentősök elleni támadásokkal foglalkozik.

Szalontai László, a miskolci irányító csoport vezetője számokban kifejezve azt mondta: egy év alatt 37 mentőst ért támadás a feladatellátás közben. Volt, akinek a ruháját tépték szét, másnak a szemüvegét törték össze. Munkatársaik közül ketten súlyosan megsérültek a bántalmazás során, egyikük kezét meg is szúrták.

Bogácson kétszáz fős tömeg közepén állt a mentőautó, amiben egy ötéves helyi kisgyerek életéért küzdöttek, amikor felcsapódott az ajtó, és egy férfi ütlegelni kezdte a segítőt, a Borsod megyei kórház főigazgató-főorvosát, aki épp a szabadságát töltötte a településen.

Csiba Gábor úgy fogalmazott, nem tudta mire vélni a dolgot, mert egy fél óra alatt már többször újraélesztette a gyereket, akit a hozzátartozói vittek hozzá. A mentőben épp stabilizálni próbálták a gyerek állapotát, eközben esett neki a kislány keresztapja, aki ittas állapotban volt. Másnap ugyanez a férfi bocsánatot kért - olvasható a napilapban.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy az ügyben a mezőkövesdi kapitányság csoportos garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását