2024. április 29. - Péter

Egy perc a Vatikánról

"Az Unió tagországai kivétel nélkül szekuláris államok. Ennek értelmében a tagországok kormányai nem avatkoznak a vallási kérdésekbe, de az egyház sem helyezheti ideológiai nyomás alá az egyes tagállamokat" - hangsúlyozta Kósáné Kovács Magda szocialista e
2008. május 20. kedd 07:53 - Hírextra

Kósáné a katolikus egyházfő a magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai előtt elmondott beszéde kapcsán kért szót, és elmondta: "XVI. Benedek pápa a bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló törvény elfogadásával és a magyar alkotmánnyal kapcsolatban tett kijelentése nem csupán a szekuláris állam, de egy uniós tagállam jogalkotásának kritikája is."

"A hosszú viták során kialakított Lisszaboni Szerződés és az Alapjogi Charta garanciát jelent az alapvető emberi jogok, így a vallásszabadság érvényesülésére, és egyben intézményes kapcsolatot is teremt az Unió és az egyházak között. Ezért arra kérem az Európai Bizottság elnökét, hogy saját felelősségi körében eljárva kezdeményezzen párbeszédet a katolikus egyház vezetőjével a szekuláris Európa és a diszkrimináció-mentesség európai értékének védelme érdekében" - zárta felszólalását Kósáné.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását