2024. április 28. - Valéria

Tabajdi: Szájer megkérdőjelezte az igazságszolgáltatási rendszert

Tabajdi Csaba az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a kordonbontási ügyben hozott bírósági határozat kapcsán emlékeztet arra, hogy Szájer József számos korábbi nyilatkozatában a jogállamiságot, a magyar rendészeti és igazságszolgáltatási szer
2008. május 20. kedd 07:57 - Hírextra

Szájer számos alkalommal igyekezett lejáratni Magyarországot a brüsszeli intézmények előtt, azt sugallva, mintha a független igazságszolgáltatási szervek politikai befolyás alatt állnának.

Szájer József most a kordonok bontása helyett a jogerős bírósági ítéletet bontja le saját erkölcsi szintjére, amikor nagy nyilvánosság előtt újra "helyesnek" nevezte a kordonbontást. Ebben az értelmezésben mégis lehetséges a jogállamot nem jogi eszközökkel szolgálni?
Erkölcsi nihilizmushoz vezet, ha helyesnek nyilvánítjuk a történteket, ha a politikusok azt a képet sugallják, hogy mindent szabad. "Szájer, ha valóban Magyarországért és a magyar társadalomért szeretne cselekedni, akkor vonja vissza korábbi nyilatkozatait és tegyen meg mindent az általa okozott károk csökkentéséért" – mondta Tabajdi.

Tabajdi kiemelte, hogy a közszereplőkkel és különösen a politikusokkal szemben magasabb erkölcsi követelményeket kell támasztanunk, mint az átlag állampolgárokkal szemben, mert magatartásuk példaként szolgálhat a nyilvánosság számára. Ne feledjük, hogy "a jog csupán az erkölcs minimuma"- ahogy azt Hans Kelsen, a jogtudomány klasszikusa írja.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását