2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bővülő magyar segélyprogram Afganisztánban

Állást és oktatást biztosít az Ökumenikus Segélyszervezet az Afganisztánba visszatelepülőknek. A többnyire Pakisztánból, Iránból visszatelepülő afgánokat fogadó Baglán tartományi Etehad (Szolidaritás) menekülttáborban mintegy ötezren találnak menedéket.
2008. május 20. kedd 17:33 - Hírextra

Az emberpróbáló életkörülmények - sátrak, vályogkunyhók, szűkös higiéniai és élelmezési feltételek, munkanélküliség - súlyos problémákat okoznak a táborban lakó sokfős családoknak, és jelentős gond a gyermekek iskolázása is.

A japán kormány támogatásával közelmúltban elindult segélyprogram első lépéseként a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet asztalosműhelyt épít a menekülttáborban. Ehhez kilenchónapos elméleti és gyakorlati szakmai képzés is társul, amelyen 20 fiatal vehet részt, aki keresetével jelentősen hozzá tud járulni családja fenntartásához. Az épület alapkövét a hétvégén rakták le és nyárra elkészülhet - mondta a távirati irodának ifj. Kis Boáz, a segélyszervezet kommunikációs osztályának megbízott vezetője.

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezet a közelmúltban megkezdte az - eddigi legnagyobb - 12 tantermes iskola építkezését is, amelyet várhatóan szeptemberben adnak át.

A téli leállás után újra termel az a téglagyár is, amelyet tavaly épített az Ökumenikus Segélyszervezet a magyar külügyminisztérium támogatásával a menekülttábor szomszédságában. Az üzem az új intézmények építéséhez biztosít alapanyagot, továbbá a termelésből 40 család jut családonként 15 ezer darab téglához.

Az asztalosműhely építése mellett nemsokára elindul a szőnyegszövés, az írás-olvasás oktatás és a higiéniai képzés is - közölte a segélyszervezet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását