2024. április 19. - Emma

Humanitárius elismerés a Sheen-klán atyjának

Martin Sheen filmszínész humanitárius munkájáért az indianai Notre Dame Egyetem legmagasabb rangú kitüntetését kapta meg vasárnap. "A színészetből élek, az aktivista munka viszont éltet" - magyarázta a 67 esztendős sztár az egyetemi tanévzárón.
2008. május 19. hétfő 20:44 - Hírextra
A Notre Dame Egyetem évente adományozza a megtisztelő díjat egy olyan katolikusnak, akinek "a kiemelkedő tehetsége a művészetekben vagy a tudományokban mutatkozik meg, megtestesíti az egyház ideálját és gyarapítja az emberiség örökségét".

Sheen legismertebb szerepét az NBC televízió Az elnök emberei című sorozatában játszotta, amelyben ő alakította az amerikai elnököt, a Notre Dame Egyetemről kikerült Josiah Bartletet.

A színész katolikus békeaktivistának tartja magát. Korábban többször letartóztatták az amerikai kormány hadügyi politikája elleni békés tüntetéseken való részvételéért, és nemcsak pénzadományokkal, hanem személyes munkájával is sokat segített a szegénysorúakon, a fedélnélkülieken, kiállt a bevándorolt munkások emberi jogaiért és a környezetvédelemért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását