2024. április 29. - Péter

Egymillió a nyomravezetőnek

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya, hogy segítse egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eltűnési és emberölési ügy tisztását - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
2008. május 19. hétfő 12:55 - Hírextra
A nyomozó iroda kényszerítés bűntettének kísérlete, valamint három rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást V. Árpád Pál 59 éves vásárosnaményi lakos ellen, s az előzetes letartóztatásban lévő személyre vonatkozóan adatok merültek fel arra, hogy köze lehet Ludvig István 58 éves, ugyancsak vásárosnaményi lakos eltűnéséhez - mondta Fülöp Gergely.

Hozzátette: Ludvig István még 2007. május 23-án, egy telefonhívást követően ment el otthonából, s azóta nem ad életjelt magáról. A felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, az eddigi adatok viszont arra utalnak, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója bruttó egymillió forint összegű nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a személynek, aki az eltűnt Ludvig István holttestének elrejtési helyéről, valamint a bűncselekmény elkövetési eszközéről, helyéről és módjáról információt ad - mondta a főhadnagy.
Fülöp Gergely megjegyezte, hogy a büntetőeljárás során a nyomozóhatóság felfigyelt a 23 éves Hamza Attilára és testvérére, a 22 éves Hamza Zoltán tiszavidi lakosra is, akikkel szemben vagyon elleni bűncselekmény miatt elfogatóparancs van érvényben.

A nyomozó iroda az ismeretlen helyen tartózkodó Hamza testvérek felkutatását segítő információért bruttó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A rendőrség szabolcsi szóvivőjének tájékoztatása szerint a bejelentéseket a ingyenes telefontanú vonalon, a 06-80-555-111-es, a segélyhívó 107-es és 112-es számokon, vagy a nyomozó iroda 06-1-428-9256-os számán várják, de lehet jelentkezni bármelyik rendőrnél is. Az információkat bizalmasan kezelik, akár a tanúvédelmet is biztosítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását