2024. május 3. - Tímea, Irma

Szekeres: tisztelet és megbecsülés övezi a katonákat

A magyar honvédség egyike azon intézményeknek, amelyeket nagy tisztelet és megbecsülés övez, a katonák mindent megtesznek azért, hogy a civilek békében tudjanak élni - jelentette ki a honvédelmi miniszter, amikor vasárnap megnyitotta a honvéd majálist a V
2008. május 18. vasárnap 17:46 - Hírextra

Az egész napos rendezvényen hagyományőrző huszárok, a Honvéd Együttes és a magyar honvédség több alakulata is bemutatót tart, valamint megtekinthető a hadsereg néhány haditechnikai eszköze: tankok, páncélozott járművek és egy helikopter is.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy véleménye szerint az emberek napjainkban sokkal jobban érdeklődnek a honvédség iránt mint amikor még sorkötelezettség volt, amikor még szinte minden családban volt egy fiúgyermek, aki mesélni tudott katonai élményeiről. Tapasztalata szerint főleg a fiatalabb generációkban egyre nagyobb az érdeklődés a katonai élet iránt.

Közölte: mindezt alátámasztja az a tavaszi közvélemény-kutatás, amely szerint a honvédség az egyik legelismertebb közintézmény, csak a katasztrófavédelem és az tűzoltók előzik meg.

Mint mondta, annak ellenére ilyen magas a katonák elismertsége, hogy nincsenek napi kapcsolatban az állampolgárokkal.

Közlése szerint a 3.000 fős közvélemény-kutatásból kiderült, több mint kétharmados a támogatottsága a külföldi szerepvállalásoknak, annak ellenére hogy ez emberek tisztában vannak ezek veszélyeivel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását