2024. április 19. - Emma

A BKV-nak nem lehetnek titkai

A BKV-nak nem lehetnek titkai a budapestiek előtt, ezért a cég átalakításánál a legfontosabb szempontok közé tartozik az átláthatóság megteremtése, a pazarlás megszűntetése és a fővárosiak bizalmának visszaszerzése.
2009. szeptember 17. csütörtök 12:06 - HírExtra
A főpolgármester-helyettes kijelentette: a rendelkezésre álló 90 nap alatt, amíg a cég átszervezésének koncepcióját kialakítják, nagy figyelmet fordítanak például a premizálási rendszer megreformálására. Hozzátette: a rendszerben jelenleg valóban tapasztalható automatizmus, vagyis, ha valaki bejár dolgozni, akkor megkapja a prémiumot, ami nem elfogadható.

A nagy összegű végkielégítésekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a rendszer nagyon tág kereteket enged az olykor "irritáló és elfogadhatatlan" visszaéléseknek, ugyanakkor hozzátette: nem biztos, hogy a lelépési pénzek kifizetése jogilag is támadható. A jövőben felső határt szabnak majd a végkielégítéseknek.

A BKV átalakításával párhuzamosan folynak a tárgyalások a kormánnyal a cég 30 milliárd forintos "megújítási hitelkeretéről", és folytatják az egyeztetéseket az új utasbarát intézkedésekről, mint az elektronikus jegy- és bérletrendszer bevezetéséről, valamint a járműbeszerzésről.



Az átalakításban öt csoport vesz részt, amelyek a részfeladatokat dolgozzák fel, és egy projektirányító testület végzi a politikai döntés-előkészítést - mondta Horváth Csaba.

A főpolgármester-helyettes kiemelt figyelmet fordít a BKV-alkalmazottakat ért mind gyakoribb támadásokra, és célul tűzte ki - sőt az egyik legfontosabbnak nevezte -, hogy helyreállítsák a dolgozók, a fővárosiak és a kormányzat bizalmát a céggel szemben.

Ezt szolgálja az az intézkedés is, amelynek értelmében minden olyan szerződést feltesznek az internetre szeptember 30-ig, amelyek 2006. január eleje óta kötöttek.
"Ezt a transzparenciát még akkor is meg kívánjuk teremteni, ha ez vélt vagy valós üzleti érdekeket sért" - mondta Horváth Csaba.

A cég menedzsmentje és a tulajdonos képviselői között zajló első munkamegbeszélésen Kocsis István, a BKV vezérigazgatója bemutatta a vállalat jelenlegi helyzetét. A vezérigazgatói prezentációt a BKV saját honlapján is közzétette.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását