2024. április 28. - Valéria

Pénzfeldobással kirótt közlekedés bírság

Bíróság előtt kell felelnie szokatlan bírságolási gyakorlatáért annak az észt közlekedési rendőrnek, aki pénzfeldobással döntött a büntetés kirovásáról.
2008. május 16. péntek 13:32 - Hírextra
Az eset még tavaly novemberben történt, amikor a rendőr egy vállalkozót, aki épp kiszállt a gépkocsijából, azért büntetett meg, mert az állítólag nem kapcsolta be a biztonsági övet - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

Az illető vitába szállt a hatóság emberével, mondván, hogy ő betartotta a szabályokat, s csupán a kiszállás előtt kapcsolta ki a biztonsági övét. A rendőr végül azt mondta, hogy fej vagy írás alapon dönti el a kérdést, majd feldobott egy pénzérmét s ennek alapján kirótta a 2220 koronás, azaz valamivel több mint 35 ezer forintos bírságot.

A vállalkozó nem emlékszik, hogy végül a fej vagy az írás jelentette-e a pénzbüntetést, de akárhogyan is volt, panasszal fordult a bírságoló rendőr feletteseihez. Május elején a rendőrség igazat adott neki, s leszögezte, hogy a pénzfeldobásos alapon bírságolni bizony törvénysértést jelent.

Az ötletes rendőrnek így a bíróság előtt kell felelnie tettéért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását