2024. április 29. - Péter

Fidesz és az IMD

A Fidesz szerint a versenyképesség javítása érdekében meghozott kormányzati intézkedések teljesen értelmetlenek voltak, ezt igazolja a svájci IMD intézet közelmúltban közzétett felmérése is. Erről a Fidesz frakcióigazgatója beszélt pénteken, Budapesten.
2008. május 16. péntek 13:35 - Hírextra

"Az emberek, a családok a életét lassan teljesen ellehetetlenítő megszorításokról (...) bebizonyosodott, hogy teljesen értelmetlenek voltak. A kormány alkalmatlanságát bizonyítja, hogy kormány által célul kitűzött versenyképesség nemhogy javult volna ezektől a kormányzati intézkedésektől, hanem romlott" - fogalmazott a Répássy Róbert sajtótájékoztatóján. A politikus azt követően fejtette ki pártja álláspontját, hogy nyilvánosságra került a svájci IMD intézet elemzése, amely szerint a 2008-as versenyképességi rangsorban Magyarország 55 nemzet közül a 38. pozíciót szerezte meg, három helyet visszacsúszva tavaly óta.

Répássy Róbert közölte: minden egyes perc, amit a Gyurcsány-kormány a hatalomban tölt, milliárdos károkat okoz az országnak. Politikusok, szakértők, hazai és külföldi elemzők napról-napra világossá teszik, hogy a dolgok rossz irányba mennek, a kisebbségi kormányzás az ország érdekeivel ellentétes - tette hozzá.

A politikus kifejtette: a Gyurcsány-kormány hazudozásaival, illetve alkalmatlansága miatt többségben is csak arra volt képes, hogy mély szociális válságba sodorja az országot. Így nyilvánvaló, hogy kisebbségben tovább fogja súlyosbítani a helyzetet.
Mint mondta, a Fidesz megítélése szerint gazdasági fordulatra van szükség, aminek előfeltétele a politikai fordulat. A kisebbségi kormányzás teljesen aláássa a stabilitást, a kiszámíthatóságot, a hitelességet és a gazdasági kilátásokat borússá teszi - jelentette ki.

Répássy Róbert közölte: az elvesztett bizalmat csak egy új választással lehet helyreállítani,
A svájci IMD, a kontinens egyik vezető üzleti iskolája, amely rendre közzéteszi Versenyképességi Évkönyvét, 55 ország vizsgálata alapján a most megjelent 2008. évi kiadványában a 38. helyre sorolta Magyarországot és úgy számolt, hogy ha a versenyképesség terén vezető Egyesült Államok 100 pontot ért el, akkor a magyar versenyképesség valamivel 53 pont alatt áll.

Az IMD 330 szempont alapján értékelte az adott ország versenyképességét, elsősorban azt tartva szem előtt, miként teremtik meg, tartja fenn vagy javítja az üzleti tevékenységhez szükséges feltételeket.

A lista dobogósai az Egyesült Államok mellett Szingapúr és Hongkong, Svájc feljött a 4. helyre, a keleti uniós államok közül Észtország a 23., míg Szlovákia a 30.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását