2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Álrendőrök Szegeden

Csaknem kétszázezer forintot csaltak ki egy idős embertől magukat rendőrnek kiadó férfiak Szeged-Tápén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-t.
2008. május 16. péntek 15:22 - Hírextra

Tuczakov Szilvána elmondta: az idős ember mintegy kétszázezer forintot vett fel a helyi takarékszövetkezetben, s amikor kilépett az épületből, odament hozzá két, "POLICE" feliratú pólót viselő férfi. A csalók azt mondták neki, hogy a pénz hamis, ezért azt lefoglalják, őt pedig megkérték arra, menjen velük a rendőrkapitányságra. Útközben a csalók beküldték egy boltba, és a náluk levő pénzzel eltűntek.

A május 7-én történtek miatt a sértett május 15-én, csütörtökön tett feljelentést a rendőrségen. Az ügyben a szegedi rendőrkapitányság csalás gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
A közelmúltban több hasonló eset történt Csongrád megyében, így például Kiskundorozsmán és Makón. A legutóbb, április végén Szegeden csalt ki pénzt két, magát rendőrnek kiadó férfi. A két ismeretlen megjelent egy nő lakásán, és azt állította, hogy a sértett otthonában lévő pénz hamis. A nő átadott az álrendőröknek 50 ezer forintot.

Tuczakov Szilvána szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrt egyenruhája és azonosító jelvénye, polgári ruha esetén pedig rendőrigazolványa igazolja. Amennyiben nincs rajta egyenruha, minden esetben kérni kell, hogy mutassa fel jelvénnyel ellátott igazolványát. Ha ezt megtagadja, semmiképp nem szabad az általa indított "intézkedésnek" eleget tenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását