2024. április 25. - Márk

Ötödik alkalommal írták ki a pályázatot

Ötödik alkalommal hirdették meg az Idősbarát Önkormányzat Díj idei pályázatait, a beadási határidő június 16-a; az Idősügyi Tanács műhelytalálkozóján csütörtökön a pályázatokról szólva a szakminiszter is beszélt az időspolitika területén esedékes tennival
2008. május 15. csütörtök 15:58 - Hírextra

A díj adományozásával azokat az önkormányzatokat ismerik el, amelyek a törvényben előírton felül tesznek többet az idősekért.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a pályázatok meghirdetése kapcsán az Idősügyi Tanács műhelytalálkozóján elmondta: eddig is sok minden történt az időspolitika területén, de még van tennivaló.

Az önkormányzatok tehetnek a legtöbbet az idősekért - tette hozzá a tárcavezető -, hiszen helyi szinten a helyhatóságok ismerik ennek a korosztálynak az igényeit. Az idősek helyzetét jobbító magatartás továbbá egyfajta mintarendszerül szolgálhat a civil szervezeteknek, cégeknek.

Az idősekkel a maga munkájában mindenkinek van dolga - fogalmazott Szűcs Erika -, és ha ezt mindenki szem előtt tartja, akkor a díj eléri célját, és egy új minőségű társadalmat fog generálni.
A pályázati felhívás új elemekkel bővült idén: többek között figyelmet kell fordítani az idősek digitális esélyegyenlőségének előmozdítására, a különböző idősügyi szervetek, tanácsok megalakulására, működésére, a Nemzeti Fejlesztési Terv lehetőségeinek helyi, térségi idősügyi feladatainak megoldására.

A dokumentumokat papíron, postai úton lehet benyújtani a Szociális és Családügyi Minisztériumhoz.
Az Idősbarát Önkormányzat Díjat hat helyhatóság nyerheti el, mellyel egy-egy millió forint pénzjutalom, valamint a díj elnyerését reprezentáló réztábla jár. A Települési Önkormányzatok Szövetsége továbbá egy különdíjat ad át egy kistelepülésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását