2024. április 24. - György

Edzőtáboroznak a magyarok

Bár az olimpiai kvalifikáció lezárult az áprilisi, lisszaboni Európa-bajnoksággal, a cselgáncsozók Világkupa-sorozatából három állomás még hátravan. A pekingi játékokra készülő magyarok azonban már az edzőtáborokra koncentrálnak.
2008. május 15. csütörtök 11:42 - Hírextra

Az ötkarikás szereplők közül Csernoviczki Éva (48 kg) és Baczkó Bernadett (57) Rómában lép tatamira a hétvégén, a férfiaknál ugyanakkor nem lesz magyar résztvevő a tallinni Vk-állomáson. Jövő pénteken és szombaton Moszkvában találkoznak a sportág legjobbjai - az MJSZ ide sem delegált dzsúdóst -, majd vasárnap nyílt csapat Eb-re kerül sor ugyanott, amelyen fiatal tehetségek képviselik majd Magyarországot. A Vk június 7-8-án a férfiaknak Madridban, a nőknek pedig Bukarestben fejeződik be, várhatóan ugyancsak magyar közreműködő nélkül.

"A csapat Eb-n már csak azért is részt veszünk, mert jövőre Miskolc ad otthont ennek az eseménynek. Olimpikonjaink a verseny után kezdődő edzőtáborra mennek Oroszországba, mint ahogy kizárólag a felkészülésen lesz a hangsúly június 21-22-én Celjében, majd Spanyolországban, Németországban, Tatán és Pakson is" - tájékoztatta az MTI-t Hangyási László olimpiai sportágvezető.

A pekingi seregszemlén hat magyar cselgáncsozó szerepel majd Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) személyében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását