2024. április 28. - Valéria

A kormány nem tesz semmit

Nem avatkozik bele a piaci folyamatokba az állam, nem fogja csökkenteni a magas árak ellenére sem az üzemanyagok jövedéki adótartalmát - nyilatkozta az MTI-nek a pénzügyminisztérium szóvivője. A tárca egy uniós ajánlásra hivatkozik. A benzin 5, a gázolaj
2008. május 15. csütörtök 07:29 - Hírextra
Nem csökkenti a kormány semmilyen módon az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - nyilatkozta a Pénzügyminisztérium szóvivője az MTI-nek. Pichler Ferenc hozzátette: igaz, hogy a magyar kormány korábban már tett ilyen lépéseket, de a 2005-ös ecofin, azaz uniós pénzügyminiszteri tanács ajánlása az, hogy a kormányok ilyen helyzetekben ne avatkozzanak be a piaci folyamatokba az adótartalom változatásával, a magyar kormány pedig ehhez tartja magát.

2004-ben egy bizonyos árszintnél csökkent a jövedéki adó-tartalom, és így az üzemanyagok kiskereskedelmi ára. Ezt akkor azzal indokolta a kormány, hogy ne növekedjenek a fogyasztói árak elfogadhatatlan mértékben.

2005. október elejétől az általános forgalmi adó felső, 25 százalékos kulcsát csökkentették a benzin és a gázolaj esetében 20 százalékra. De általánosan az áfa-csökkentést csak 2006 januárjától érvényesítette a kormány a többi termékre.

Most, a legutóbbi, egyébként szokatlanul magas áremelés után csütörtöktől történelmi csúcsra emelkednek a magyarországi üzemanyagárak, a gázolaj literje átlagosan 326 forint lesz, míg a benzin ára 310 forint.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását