2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zarándoklatot szervez a Mária Rádió

Egész Budapestet körüljáró, 170 kilométeres, 9 szakaszos Élő rózsafüzér elnevezésű zarándoklatot szervez a Mária Rádió és a Mária Út Egyesület szombaton, amelynek célja a közösségek élővé tétele, illetve az emberi együttélés problémáira való figyelemfelhí
2008. május 14. szerda 15:20 - Hírextra

A modern kor egyik legnagyobb kihívása a kultúra megőrzése, amit többek között az egymásra figyeléssel és az emberek közötti szolidaritás elvének gyakorlattá tételével lehet megvalósítani. Ebben sokat segít a hit és a vallás, annak egyik gyakorlati megnyilvánulásával, a zarándoklattal együtt, amelyet a későbbiekben minden évben megtartanak majd terveik szerint a főváros körül - közölte.

Tóth Zsolt Ipoly, a Mária Rádió elmondta: szombaton "az úton lévő ember érzéseit, gondolatait közvetítik" az éteren keresztül a zarándoklatról, amelyen a fővárosért imádkoznak. Ezt követhetik nyomon a hallgatók az élő adásban, amelybe bekapcsolódik Nagyvárad és Szabadka városa műholdas kapcsolat segítségével.

Molnár András, az esemény szervezője elmondta: a Budapest körüli útvonalat kilenc szakaszra osztották, és ki-ki azon a településen és abban az irányban indulhat el az adott szakaszon, amelyiket kiválasztja. Ezen a napon mintegy húsz kilométert tesznek meg a hívek egy-egy városrész között, miközben megállhatnak imádkozni. A rendezvény érinti egyebek mellett Máriaremetét, Máriabesnyőt, Pestszentlőrincet és Farkasrétet. Külön szólt arról, hogy az egyes állomásokat összekötő vonal egy rózsafüzér alakját rajzolja ki a térképen.

A szervező kitért arra is, hogy az Élő rózsafüzér kapcsolódik ahhoz a Mária úthoz, amely egy jelenleg tervezés alatt álló, 1400 kilométeres közép-európai zarándokútvonal része lesz az ausztriai Mariazell és az erdélyi Csíksomlyó között.

Dúl Géza cigány kisebbségi lelkész közölte: a rendezvényre egész busznyi roma hívő érkezik majd, ami azt szándékozza kifejezni, hogy "az emberek Istenhez egyenlő mértékben tartoznak".
Az Élő rózsafüzér zarándoklat története 2003-ig nyúlik vissza, amikor ezt az évet II. János Pál pápa a rózsafüzér évének nyilvánította. Bécsben az akkori városmisszión összekapcsolták ezt a két eseményt, és öt szakaszban zarándokolták körül a várost. A 2007-es budapesti városmisszió előkészítéseként megrendezték az első Élő rózsafüzér zarándoklatot a főváros körül a Mária Rádió támogatásával. Akkor mintegy 5000 ember zarándokolt Budapest körül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását